S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Domov > DIAGNOSTIČNA DEJAVNOST > Katalog preiskav > Cyclospora cayatanensis, Cycloisospora belli, Microspordia 3x >

Cyclospora cayatanensis, Cycloisospora belli, Microspordia 3x

Področje preiskave

PARAZITOLOGIJA

Vzorci in navodila

Blato

Navodila za odvzem:
Po defekaciji blato (+kri, sluz) v čisto posodico z žličko; za odvzem primerno tudi tekoče blato.
Navodila za transport:
Do 20 ur ST po zadnji napolnjeni posodici.
Količina vzorca:
Sterilna posodica z navojem, ≥1 ml. Do meje označene na posodici. Posodica z žličko.
Opomba za klinika:
Vzorci blata se zbirajo 3 krat, v treh zaporednih dnevih, zadnji vzorec je vzorec brez fiksativa. Po predhodnem dogovoru z Lab PRZ. Posodice se dobi na IMI.
Laboratorij za parazitologijo (PRZ)
Telefon: (01) 543 74 71

Črevesje; biopt

Navodila za odvzem:
S kirurškim posegom odvzamemo košček tkiva, damo v sterilno posodico; majhnim vzorcem dodamo nekaj kapljic sterilne fiziološke raztopine.
Navodila za transport:
Transport ≤2 uri pri sobni temperaturi, ≤24 ur pri sobni temperaturi.
Količina vzorca:
Sterilna posodica z navojem, vsaj 1 g.
Laboratorij za parazitologijo (PRZ)
Telefon: (01) 543 74 71

Opombe

Vzorci blata se zbirajo 3 krat, v treh zaporednih dnevih, zadnji vzorec je vzorec brez fiksativa. Po predhodnem dogovoru z Lab PRZ. Posodice se dobi na IMI.

METODE PREISKAVE

Mikroskopiranje

V ŠTEVILKAH

NOVE PREISKAVE

15

v letu 2014

11

v letu 2015

13

v letu 2016

NAŠA MOČ

7

profesorjev

36

doktorjev znanosti

149

zaposlenih

OBJAVLJENI ZNANSTVENI ČLANKI - SCI

63

v letu 2016

46

v letu 2017

KONTAKT

Univerza v Ljubljani | Medicinska fakulteta
INŠTITUT ZA MIKROBIOLOGIJO IN IMUNOLOGIJO
Zaloška 4,1000 Ljubljana

T: 01 543 74 00 | F: 01 543 74 01
E: imi.info@mf.uni-lj.si

KATEDRA ZA MIKROBIOLOGIJO IN IMUNOLOGIJO
T: 01 543 74 08
E: imi.katedra@mf.uni-lj.si

CERTIFIKATI KAKOVOSTI

Copyright 2001-2018 IMI. Vse pravice pridržane.