S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Domov > O INŠTITUTU > Organiziranost > Služba za pripravo gojišč in reagentov (GOJ)

Služba za pripravo gojišč in reagentov (GOJ)

Kratek opis dejavnosti službe

Vodja službe:

Služba za pripravo gojišč in reagentov  GOJ, sodi med podporne službe inštituta ter katedre MF .

Za potrebe laboratorijev  pripravljamo gojišča in reagente, ki se dnevno uporabljajo pri strokovno zdravstveni dejavnosti le teh.

Za potrebe bakterioloških laboratorije pripravljamo vrsto gojišč: od osnovnih trdnih in tekočih za kultivacijo kužnin, gojišč za izolacijo in potrditev bakterij, gojišč s katerimi se dokazujejo biokemične aktivnosti določenih bakterij do gojišč za ugotavljanje občutljivosti na antibiotike. Pripravljamo različna transportna gojišča za občutljive povzročitelje kot je Bordetella pertusis za zunanje porabnike.

Pripravljamo tudi gojišča namenjena za preiskave snažnosti, preverjanje sterilnosti ter preiskave vzorčenja zraka, ki so v sklopu inštitutske ponudbe.

Naša služba  sodeluje s pripravo  gojišč in reagentov po naročilu, tudi pri izvajanju različnih študij , ki se izvajajo v laboratorijih na našem  inštitutu , diplomskih nalogah in pri  študijah mladih raziskovalcev.

V sklopu pedagoške dejavnosti inštituta pripravljamo gojišča, ki se uporabljajo pri vajah študentov medicine, farmacije in biologije. Poleg tega pripravljamo gojišča tudi za druge pedagoške ustanove (srednje šole različnih smeri in za Visoko šolo za zdravstvo).

V ŠTEVILKAH

NOVE PREISKAVE

17

v letu 2012

13

v letu 2013

15

v letu 2014

NAŠA MOČ

8

profesorjev

26

doktorjev znanosti

120

zaposlenih

OBJAVLJENI ZNANSTVENI ČLANKI - SCI

46

v letu 2013

49

v letu 2014

88

v letu 2015

KONTAKT

Univerza v Ljubljani | Medicinska fakulteta
INŠTITUT ZA MIKROBIOLOGIJO IN IMUNOLOGIJO
Zaloška 4,1000 Ljubljana

T: 01 543 74 00 | F: 01 543 74 01
E: imi.info@mf.uni-lj.si

KATEDRA ZA MIKROBIOLOGIJO IN IMUNOLOGIJO
T: 01 543 74 08
E: imi.katedra@mf.uni-lj.si

CERTIFIKATI KAKOVOSTI

Copyright 2001-2017 IMI. Vse pravice pridržane.