S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Laboratorij za parazitologijo (PRZ)

Kratek opis dejavnosti laboratorija

Laboratoriji za parazitologijo ima več poslanstev. Smo diagnostični laboratorij. Ukvarjamo se z diagnostiko okužbe s Toxoplasma gondii. Smo vrhunsko opremljen referenčni laboratorij, ki lahko razreši vse probleme povezane z okužbo s Toxoplasma gondii. Drugo področje so okužbe črevesa s paraziti. Diagnostiko okužb črevesa s paraziti izvajamo z najsodobnejšimi tehnikami, ki jih uvajamo sami ali v sodelovanju z referenčnimi tujimi centri. Kot edini v Sloveniji izvajamo serološko diagnostiko okužb z vsemi ostalimi paraziti. Čeprav Pneumocystis jirovecii spada med glive, v našem laboratoriju nudimo najsodobnejše metode, ki pomagajo kliniku pri postavitvi diagnoze v primeru suma na okužbo s Pneumocystis jirovecii. Pomembno področje, ki ga razvijamo je diagnostika malarije. Smo edini laboratorij v Sloveniji in širše, ki 24 ur dnevno pokriva diagnostiko malarije. Delamo razmaze, hitre antigenske teste in PCR.

Smo učna ustanova. Vedno smo pripravljeni naše znanje širiti na okoli. Vsem, ki jih zanima področje medicinske parazitologije, smo vedno pripravljeni pomagati.

Smo raziskovalni laboratorij. Naš cilj je izdelati protokol, ki nam bo omogočal hitro postavitev diagnoze v primeru okužbe s Toxoplasma gondii v nosečnosti. Razvijamo molekularne metode, ki nam bi omogočile odkriti majhne količine parazitov pri bolniku. Uvajamo v laboratorijsko prakso PCR za diagnostiko malarije in okužbe z Enthamoeba histolytica/dispar.

Telefon:

  • 01 543 74 71

Vodja laboratorija:

Sodelavci:

  • Melita Rogina, dipl. inž. lab. biomed.
  • asist. dr. Urška Glinšek Biškup, univ. dipl. mikrobiol.
  • Daniela Petek, univ. dipl. mikrobiol.

NOVOSTI!

SPREMEMBA DELOVNEGA ČASA SPREJEMA vzorcev za dokaz SARS-CoV-2!

---

Spoštovani,
Sporočamo vam, da na Inšitutu za mikrobiologijo in imunologijo preiskave SKUPNA PROTITELESA - PRESEJALNI TEST ZA SARS-CoV-2 od 24. 11. 2020 do nadaljnega NE IZVAJAMO.
Hvala za razumevanje.

---

Inštitut za mikrobiologijo in imunologijo (IMI) izvaja diagnostiko novega koronavirusa SARS-CoV-2 vsak dan med 7. in 20. uro.

 

V ŠTEVILKAH

NOVE PREISKAVE

15

v letu 2014

11

v letu 2015

13

v letu 2016

NAŠA MOČ

7

profesorjev

36

doktorjev znanosti

149

zaposlenih

OBJAVLJENI ZNANSTVENI ČLANKI - SCI

63

v letu 2016

46

v letu 2017

KONTAKT

Univerza v Ljubljani | Medicinska fakulteta
INŠTITUT ZA MIKROBIOLOGIJO IN IMUNOLOGIJO
Zaloška 4,1000 Ljubljana

T: 01 543 74 00 | F: 01 543 74 01
E: imi.info@mf.uni-lj.si

KATEDRA ZA MIKROBIOLOGIJO IN IMUNOLOGIJO
T: 01 543 74 08
E: imi.katedra@mf.uni-lj.si

CERTIFIKATI KAKOVOSTI

Copyright 2001-2021 IMI. Vse pravice pridržane.