S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

CoheaHr

Comparing health services interventions for the prevention of HPV-related cancer

Kratek opis projekta

Na področju preprečevanja HPV- bolezni je bil do sedaj že dosežen pomemben napredek z razvojem in uvedbo cepljenja proti HPV in uvedbo presejalnega testiranja. V okviru projekta CoheaHr se bo izvedla primerjava (stroškovne) učinkovitosti različnih evropskih strategij preprečevanja HPV okužbe. Cilj je vzpostaviti zanesljivo in primerljivo bazo dokazov (stroškovne) učinkovitosti teh strategij, ki se izvajajo v okviru politike posameznih držav na področja preprečevanju HPV okužb.

Izvedli se bodo trije randomizirani klinični preskusi v okviru organiziranih presejalnih testiranj, katerih namen bo ugotoviti: i) ali je samo-odvzem vzorca za testiranja HPV DNA učinkovita in izvedljiva alternativa odvzemu vzorca v ginekološki ambulanti; ii ) ali se lahko pri ženskah cepljenih v zgodnji mladosti izvaja presejalno testiranje z daljšimi časovnimi intervali med testiranji; iii) ali cepljenje žensk, dve leti pred vstopom v programa presejalnega testiranja, daje prednost HPV testiranju. Prvi in ​​tretji randomizirani klinični poskus bo potekal v več državah, medtem ko bo drugi poskus izveden v kohorti finskih žensk, cepljenih v letu 2007. Pri necepljenih, 25-45 let starih ženskah, ki sodelujejo v presejalnem testiranju, bo z izvajanjem anketiranja v več državah preiskovana sprejemljivost in dostopnost cepljenja proti HPV. Vključene so primerjave po modelih prenosov okužb za zagotovitev dolgoročne projekcije pojavnosti in umrljivosti za rakom. Poleg tega bo vzpostavljena standardizirana evropska baza podatkov za (trajno) primerjavo in vrednotenje učinkovitosti politike presejalnega testiranja in cepljenja v Evropi. Težnja bo k objavljanju sistematičnih preglednih člankov in meta-analiz, ki zagotavljajo zanesljiv vir dokazov. S tem bo CoheaHr zagotovila znanje na podlagi katerega se bo odločalo o strategijah preprečevanja okužb HPV in s tem prispevalo k izboljšavi zdravstvenih storitev v Evropi.

ŠIFRA

Evropski projekt FP7 - Project no. HEALTH-F3-2013-603019

DATUM

01.11.2013 – 31.10.2018

POVEZAVE

CoheaHr

V ŠTEVILKAH

NOVE PREISKAVE

15

v letu 2014

11

v letu 2015

13

v letu 2016

NAŠA MOČ

7

profesorjev

36

doktorjev znanosti

149

zaposlenih

OBJAVLJENI ZNANSTVENI ČLANKI - SCI

63

v letu 2016

46

v letu 2017

KONTAKT

Univerza v Ljubljani | Medicinska fakulteta
INŠTITUT ZA MIKROBIOLOGIJO IN IMUNOLOGIJO
Zaloška 4,1000 Ljubljana

T: 01 543 74 00 | F: 01 543 74 01
E: imi.info@mf.uni-lj.si

KATEDRA ZA MIKROBIOLOGIJO IN IMUNOLOGIJO
T: 01 543 74 08
E: imi.katedra@mf.uni-lj.si

CERTIFIKATI KAKOVOSTI

Copyright 2001-2021 IMI. Vse pravice pridržane.