S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?
Domov > RAZISKOVALNA DEJAVNOST > Zaključeni projekti > Ostali projekti > Vzpostavitev baze spremljanja zdravljenja HIV bolnikov

Vzpostavitev baze spremljanja zdravljenja HIV bolnikov

Kratek opis projekta

Želimo vzpostaviti bazo RegaDB, ki bo služila sledenju poteka zdravljenja HIV bolnikov v Sloveniji. Prvi korak je vnos že obstoječih podatkov, kasneje pa bi bila baza v sprotni uporabi v kliniki. Baza podpira vnos laboratorijskih meritev, rezultatov, naročenih pregledov. Testni rezultati so lahko povezani z virusnimi izolati in tako omogoča določanje podtipa in enostavno pridobitev interpretacije genotipske odpornosti virusa na zdravila. Integrirane ima različne storitve, kot so na primer različni algoritmi interpretacije rezistence. Ima tudi posebno orodje, ki zagotavlja ustreznost rezultatov, saj zazna nepričakovane evolucijske razdalje med izolati bolnikov oz. med različnimi izolati enega bolnika. To omogoča zaznavo filogenetskih klastrov prenosa, napak pri vnosu podatkov in potencialne kontaminacije. Poleg omogočanja sledenja bolnikov v kliničnem okolju pa ima vzpostavitev te baze tudi velik potencial za prihodnje raziskave. Do vseh podatkov se bo (ob zagotavljanju anonimnosti bolnikov) lahko dostopalo in jih eksportiralo v XML format.

V ŠTEVILKAH

NOVE PREISKAVE

15

v letu 2014

11

v letu 2015

13

v letu 2016

NAŠA MOČ

7

profesorjev

36

doktorjev znanosti

149

zaposlenih

OBJAVLJENI ZNANSTVENI ČLANKI - SCI

63

v letu 2016

46

v letu 2017

KONTAKT

Univerza v Ljubljani | Medicinska fakulteta
INŠTITUT ZA MIKROBIOLOGIJO IN IMUNOLOGIJO
Zaloška 4,1000 Ljubljana

T: 01 543 74 00 | F: 01 543 74 01
E: imi.info@mf.uni-lj.si

KATEDRA ZA MIKROBIOLOGIJO IN IMUNOLOGIJO
T: 01 543 74 08
E: imi.katedra@mf.uni-lj.si

CERTIFIKATI KAKOVOSTI

Copyright 2001-2021 IMI. Vse pravice pridržane.