3. LIKARJEV SIMPOZIJ – NOVOSTI V MEDICINSKI PARAZITOLOGIJI

Sekcija za klinično mikrobiologijo in bolnišnične okužbe Slovenskega zdravniškega društva in Inštitut za mikrobiologijo in imunologijo Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani vabita na strokovno srečanje

Novosti v medicinski parazitologiji

velika predavalnica Medicinske fakultete v Ljubljani, Korytkova 2
četrtek, 14. junija 2012

Organizacijski odbor:

  • Miha Skvarč, Inštitut za mikrobiologijo in imunologijo, Medicinska fakulteta, Univerza v Ljubljani
  • Miroslav Petrovec, Inštitut za mikrobiologijo in imunologijo, Medicinska fakulteta, Univerza v Ljubljani
  • Tjaša Žohar Čretnik, Zavod za zdravstveno varstvo Celje

Kotizacija znaša 50 EUR (DDV je vključen). Vključuje izročke predavanj, potrdilo o udeležbi, kosilo in napitke v odmorih. Kotizacije ne plačajo upokojenci, študenti, specializanti.

Informacije, kontaktna oseba: Miha Skvarč, E: miha.skvarc@mf.uni-lj.si

Prijave: Mihaela Oberdank Hrastar, Inštitut za mikrobiologijo in imunologijo MF, Zaloška 4, 1000 Ljubljana. T: 01 543 74 08, F: 01 543 74 18
E: mihaela.oberdank-hrastar@mf.uni-lj.si.

Prosimo, uporabite prijavnico za udeležbo, ki je objavljena na spletni strani www.imi.si

Prijave – praktični del: Miha Skvarč, E: miha.skvarc@mf.uni-lj.si. Za prijavo na praktični del pošljite organizatorju kratek opis, zakaj udeleženca zanima področje medicinske parazitologije, najkasneje do 1. 6. 2012. Elektronsko sporočilo naj ima naslov Praktični del – Novosti v medicinski parazitologiji. Izbrani kandidati bodo po elektronski pošti obveščeni o uspešni prijavi na Praktični del simpozija.Dodelitev licenčnih točk za udeležence zdravnike je v postopku ocenjevanja.

Predavanja bodo potekala do 15.00 ure, nato bo sledil praktični del za 20 udeležencev, ki bo trajal predvidoma do 19.00 ure. Praktični prikaz bo potekal v vajalnici Katedre za mikrobiologijo in imunologijo na Inštitutu za mikrobiologijo in imunologijo. Zaradi prostorskih omejitev je udeležba na praktičnem delu omejena na 20 udeležencev. Prednost pri prijavi bodo imeli laboratorijski delavci, ki se vsakodnevno srečujejo z diagnostiko parazitov in njihovo delo poteka v mikrobioloških laboratorijih.V sklopu praktičnega dela bomo prikazali obdelavo vzorca blata pri preiskavi na parazite, barvanje in mikroskopiranje vzorcev krvi v primeru malarije, interpretaciji izvidov v primeru suma na toksoplazmozo v nosečnosti in interpretacijo serološkega testiranja v primeru okužbe s paraziti.