• Sprejem vzorcev
  • Študenti
  • Novosti
  • E-pošta
  • EN
  • Inštitut
  • Diagnostična dejavnost
  • Pedagoška dejavnost
  • Raziskovalna dejavnost
  • Strokovna združenja
  • Kontakt
  • Inštitut
  • Diagnostična dejavnost
  • Pedagoška dejavnost
  • Raziskovalna dejavnost
  • Strokovna združenja
  • Sprejem vzorcev
  • Študenti
  • Novosti
  • Kontakt
  • E-pošta
  • EN

Strengthened International HeAlth Regulations and Preparedness in the EU (SHARP)

by Gašper Grubelnik | 03.08.2022

Evropski projekt Kratek opis projekta Cilj skupnega ukrepa SHARP je okrepiti pripravljenost EU na resne čezmejne grožnje zdravju in podpreti izvajanje mednarodnih zdravstvenih predpisov (2005). »SHARP« pomeni okrepljene mednarodne zdravstvene predpise in...

Mlečnokislinska fermentacija kot način obogatitve mikroalgne biomase z novimi nutrienti

by Gašper Grubelnik | 03.08.2022

Temeljni raziskovalni projekt Kratek opis projekta Mikroalge predstavljajo dober vir hranil in bioaktivnih spojin in tako lahko prispevajo k zdravju ljudi. Trenutno se mikroalge na slovenskem tržišču pojavljajo v obliki prehranskh dopolnil (tablete, kapsule in...

Poglobljena analiza vplivov dejavnikov povzročitelja in gostitelja pri akutni in kronični lymski boreliozi

by Gašper Grubelnik | 03.08.2022

Temeljni raziskovalni projekt Kratek opis projekta Bolniki z lymsko boreliozo (LB) imajo številne bolezenske znake, ki se razlikujejo po resnosti in trajanju, ter nekatere zaplete, ki so lahko prisotni tudi po zdravljenju z antibiotiki. Največji klinični izziv pri LB...

Standardising molecular detection methods to Improve risk assessment capacity for foodborne protozoan Parasites, using Cryptosporidium in ready-to-eat salad as a model (IMPACT)

by Gašper Grubelnik | 06.06.2022

Evropski projekt Eden izmed prednostnih ciljev Evropske agencije za varnost hrane (EFSA) je izboljšati zmožnost ocene tveganja, ki ga za zdravje ljudi predstavljajo s hrano prenosljive praživali. Metode, ki so danes na voljo za ugotavljanje kontaminacije živil s...

Evropska mreža za parazite, ki se prenašajo s hrano – A European Network for Foodborne Parasites (Euro-FBP)

by Gašper Grubelnik | 06.06.2022

Evropska mreža Prioritetni ciljmreže EURO-FBP je vzpostavitev preventivno-kontrolnih programov za znižanje obolevnosti ljudi zaradi okužb s paraziti, ki se prenašajo s hrano. EURO-FBP z interdisciplinarnim OneHealth pristopom teži h koordinaciji raziskav in poenotenju...
« Older Entries

Recent Posts

  • Spremljanje epidemije SARS-CoV-2 v Sloveniji: 18. 7. 2022 – 24. 7. 2022
  • Spremljanje epidemije SARS-CoV-2 v Sloveniji: 11. 7. 2022 – 17. 7. 2022
  • Prof. Poljak sodeloval v dveh pomembnih mednarodnih raziskavah
  • Navodila za odvzem in transport vzorcev s sumom na antraks
  • Navodila za odvzem in transport vzorcev za opičje koze

Recent Comments

Ni komentarjev za prikaz.

Inštitut za mikrobiologijo in imunologijo

Zaloška 4, 1000 Ljubljana

T: +386 1 543 74 00

E: imi.info@mf.uni-lj.si

Katedra za mikrobiologijo in imunologijo

Zaloška 4, 1000 Ljubljana

T: +386 1 543 74 08

E: imi.katedra@mf.uni-lj.si

Strokovne vsebine

Univerza v Ljubljani

Medicinska fakulteta

Svetovna zdravstvena organizacija ‒ WHO

European Society of Clinical Microbiology ‒ ESCMID

Centers for Disease Control and Prevention ‒ CDC

European Centre for Disease Prevention and Control ‒ ECDC

Certifikat kakovosti